De krachtige werking van frambozenblad

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 14:10

Biologische frambozenblad thee is een heerlijke krachtige thee voor de VROUW. Ik noem bewust ‘biologisch’ omdat je dan zeker bent dat het vrij is van pesticiden en dus gif. Als je dan toch zo goed bezig bent door het drinken van gezonde kruiden thee, doe het dan goed! Zodat je je lever en andere organen niet extra belast met gifstoffen maar optimaal de geneeskrachtige werking van het kruid kunt benutten.

Frambozenblad zit boordevol vitamines en mineralen en is een echte krachtpatser, met name voor de vrouw. Het zit vol vitamine A, B, C, E, kalium, calcium, ijzer, magnesium en polyfenolen. Polyfenolen zijn natuurlijke antioxidanten die het lichaam helpen te beschermen tegen vrije radicalen. Het werkt ook oestrogeen-stimulerend, menstruatie bevorderend, bloedstelpend en ontkrampend op de baarmoeder. Zo kan deze thee verlichting brengen bij PMS, menstruatiekrampen, uitblijven van menstruatie, onregelmatige menstruatie, menstruatie met overdreven veel bloedverlies (eventueel in combinatie met vrouwenmantel) en de overgang! Drink in dit geval een week voor je menstruatie 1 tot 3 kopjes frambozenbladthee per dag. Door de positieve werking op de baarmoeder kan het bijdragen aan de vruchtbaarheid.

Thee van frambozenblad bevat belangrijke elementen die je immuunsysteem versterken en klachten van griep en verkoudheid verminderen. Door de samentrekkende en infectie werende eigenschappen in de frambozenbladeren kan gorgelen met thee verlichting bieden bij droge hoest, keelpijn, tandvleesontsteking, aften en andere ontstekingen in de mondholte. Het kan misselijkheid verminderen en een voetbad van thee van frambozenblad kan helpen zweetvoeten te verminderen.

Om de maximale werking uit deze thee te halen laat je deze lekker lang (of een hele nacht) trekken. Hoe langer hoe beter! Bijvoorbeeld in de glazen theefles met infuser. Je kunt deze thee prima combineren met bijvoorbeeld kamille, verse munt of gember. Frambozenblad zit ook verwerkt in de Krachtthee van Pure Nature.

 

Frambozenbladthee tijdens en na de zwagerschap?

Frambozenbladthee bereidt je baarmoeder voor zodat deze sterk en soepel wordt en blijft en ondersteunt een soepele bevalling.  

Frambozenblad kent een lange traditie voor gebruik tijdens de zwangerschap. Het wordt al zeker 200 jaar gedronken door zwangere en net bevallen vrouwen. Het helpt niet zozeer om de bevalling op te wekken, maar om je baarmoeder hier op een positieve manier op voor te bereiden. Volgens een kleinschalig onderzoek blijkt dat er minder kans is op complicaties en een kortere bevallingsperiode dan gemiddeld. Een grootschaliger onderzoek om dit met 100% zekerheid vast te kunnen stellen ontbreekt echter nog.

Frambozenblad heeft een goede uitwerking op het spierweefsel waardoor het je baarmoederspieren versterkt en tegelijkertijd ontspant zodat je goede en efficiënte weeën krijgt. Je versterkt deze spieren doordat je ze beter kunt aanspannen en ontspannen. Door deze training van de baarmoeder zou het bloeden tijdens de bevalling eerder kunnen ophouden. Je baarmoeder raakt in goede conditie en dit draagt bij aan het soepel laten verlopen van de bevalling. Onderzoek heeft aangetoond dat het juist in de actieve fase (2e fase van de bevalling) de ontsluiting bespoedigt en het kan bijdragen aan vermindering van pijn. En dat allemaal door het simpelweg drinken van een paar koppen thee per dag! Frambozenblad werkt tevens ontspannend en rustgevend en helpt tegen beenkrampen.  

Na de zwangerschap kan thee van frambozenblad helpen om hormonaal in balans te komen en ondersteunt het bij zwaarte en onevenwichtigheid. Ook stimuleert het de borstklierfunctie waardoor er meer melkafscheiding ontstaat en werkt (preventief) bij spruw via de moedermelk. Ook helpt het bij onregelmatige of pijnlijke menstruatie als deze weer op gang begint te komen. 

 

Begin met het drinken van frambozenbladthee vanaf week 36* van je zwangerschap, je lichaam heeft dan voldoende tijd om de positieve effecten van de thee in zich op te nemen. Drink maximaal drie kopjes thee per dag. Ook na de bevalling kun je deze thee nog prima drinken; het heeft een positief effect op het herstel na de bevalling.

 

*Er zijn veel verschillende adviezen wanneer je hiermee het beste kunt starten. Te vroeg grotere hoeveelheden nemen kan de bevalling eerder opwekken. Kleine hoeveelheden kunnen wel eerder veilig gedronken worden.