Pure Nature maakt natuurlijke verzorgingsproducten van eigen lokaal geteelde kruiden. Zo weet je zeker dat alleen de hoogste kwaliteit kruiden worden gebruikt. De overige ingrediënten zijn biologisch. Daardoor is het zuiver voor het lichaam en kan het zo optimaal ondersteunen waar nodig.

Mede door mijn eigen ervaring en kennis van geneeskrachtige kruiden heb ik diverse producten ontwikkeld voor o.a. tijdens de zwangerschap, voorbereiding op een soepele bevalling en een goed herstel erna. Alles wordt met de hand gemaakt waarbij liefde en aandacht centraal staan. De producten zijn puur en zonder toevoegingen.

 

Even voorstellen:

Ik ben Suus, liever zit ik met mijn gezicht achter de camera of ben ik achter de schermen bezig in plaats van ervoor en nog liever ben ik bezig met kruiden telen, oogsten & verwerken. Toch vind ik het waardevol om jou te laten zien wie ik ben, het gezicht achter Pure Nature en deel ik mijn persoonlijke verhaal over hoe Pure Nature ontstaan is.


Als kind was ik al gefascineerd door geneeskrachtige kruiden en liep ik met mijn kruidenboekje rond op zoek naar de plantjes die erin stonden. In onze tuin had ik een eigen kruidentuin en was ik bezig met crèmepjes maken. De fase daarvoor was het vooral toveren en allerlei gekleurde drankjes fabriceren. Het toveren, heksen en de alchemist zat er dus al van jongs af aan in!
In de loop van de tijd heb ik een aantal zijwegen genomen, je weet hoe dat gaat, beetje zoeken naar wat je nou eigenlijk wil worden als je later groot bent. Ik ben wel altijd al iemand geweest die wil weten hoe de vork in de steel zit, hoe iets werkt en waarom en duik daarom vaak de diepte in om iets uit te zoeken, ook omdat ik het graag goed wil doen (hallo perfectionistje of ja, laat dat ‘tje’ maar weg!) maar ook omdat het voor mij zuiver moet zijn, het moet kloppen. Gaandeweg de jaren ontdekte ik zo steeds meer over gezondheid, (biologische) voeding en wat nou écht gezonde voeding is en zo ook voor cosmetica. Daar werd het niet bepaald makkelijker door want mijn God wat zit er stiekem veel rotzooi in voeding en cosmetica! Wel werd het daardoor een stuk overzichtelijker, alleen maar hele pure producten bleven over en mijn passie voor dingen zelf maken, telen en (moes)tuinieren kwam weer terug.
Ik ging me weer meer en meer verdiepen in de werking van geneeskrachtige en eetbare kruiden en ben bij de kruidentuin van VELT-Gemert in de leer gegaan, dat vond ik geweldig en heb daar heel veel geleerd. Dat is nu ruim 10 jaar geleden. Sindsdien maak ik allerlei tincturen, oliën, zalfjes en thee-mixen voor onszelf, familie en vrienden.

Hoe is Pure Nature ontstaan?
Toen ik zwanger raakte van de eerste ben ik me verder gaan verdiepen in diverse kruiden en hun positieve werking bij zwangerschap, bevalling en post-partum herstel. Ik heb toen allerlei producten ontwikkeld voor mezelf en m’n zusje die toen ook zwanger was en ook in mijn omgeving was hier interesse voor, zoals de perineumolie als voorbereiding op de bevalling en de post-partum kruiden. Ook de baby 'wonder' zalf heb ik toen speciaal ontwikkeld na veel uitzoekwerk over div. ingrediënten in de (betere biologische) babyproducten en vond dat dat toch een stuk beter kon.
Deze producten heb ik toen een aantal jaren voor mensen in mijn omgeving gemaakt en de ervaringen waren zó positief en de vrouwen erg enthousiast dat ik begon na te denken of ik hier iets meer mee zou willen doen.
Begin september '21 ben ik bevallen van onze tweede dochter en dat is a hell of a ride geweest het eerste jaar!
Toen ik in de zomer van '22 zo op was en ik op zoek was naar iets positiefs waar ik m’n ei in kwijt kon en energie uit kon halen om wat op te laden ontstond het idee om wat meer over kruiden en hun werking te delen op Instagram omdat dat een passie van me is. En ploep, opeens is zo toen mijn bedrijf Pure Nature ontstaan!
Super leuk en ben er heel erg blij mee dat ik deze stap heb gezet. Ik hoop hier nog héél veel vrouwen (en hun kindjes) blij mee te mogen maken door een fijne ondersteuning te bieden als voorbereiding op de bevalling en een goed herstel daarna omdat dit zó belangrijk is en een wereld van verschil kan maken! Dit met hele fijne producten die makkelijk zijn in gebruik, maar o zo waardevol zijn in hun werking.
Daarnaast heb ik ook voor kinderen en niet zwangere vrouwen fijne producten ontwikkeld waar je blij van wordt. Dat is mijn missie:  meer mensen bewust maken van de (genees)kracht van de natuur, laten zien wat je allemaal op een makkelijke manier zelf kunt doen om genezing te ondersteunen (op welk gebied dan ook) en bovenal waar je blij van wordt! Dit zie je terug in de uitstraling van de producten en de geuren en kleuren van de kruiden.
 
Het liefst eet ik biologische groenten die zaadvast zijn (i.p.v. hybride. wat?? Hierover later meer) uit eigen moestuin of van een zuiver bedrijf waarvan je weet hoe er gewerkt wordt en hoe de kwaliteit van de grond en omgevingsfactoren zijn (denk aan straling van bijv. hoogspanningsmasten, fijnstof van een drukke weg dichtbij enz.). En omdat zuiver en hoge kwaliteit bij mij het allerbelangrijkste is ben ik ook grotendeels mijn eigen kruiden gaan telen. Zo ben ik er zeker van dat het de beste kwaliteit heeft en geeft in de producten en dat het met de juiste bedoeling, met liefde en aandacht voor de natuur is geteeld! Ook alle overige ingrediënten zijn biologisch en zuiver van kwaliteit.
Alles doe ik met de hand waarbij ik met liefde en aandacht de producten stuk voor stuk maak. Op aanvraag maak ik ook persoonlijk afgestemde producten voor specifieke doeleinden.
Sinds een tijdje ben ik me aan het verdiepen in Alchemie, een oude wijsheid van genezing met kruiden op een speciale manier bereidt. Een hele interessante en boeiende maar ook complexe manier van bereiden en omgaan met planten. Dit brengt veel verdieping en deze kennis neem ik mee in het samenstellen en bereiden van de producten.